92
proc. moliūgo sudaro vanduo, vaisiaus minkštimas turi cukraus, kalio,
kalcio, magnio ir geležies druskų, vitaminų C, B1, B2, PP ir provitaminų A ir
E, o sėklos – 36-52 proc. riebiojo aliejaus, fitosterinų, dervinių
medžiagų, organinių rūgščių.
Moliūgas
gerina veido spalvą bei atstato odos pažeidimus. Moliūgų minkštime
esantys vitaminai A, E lygina raukšles.
Nuotrauka iš psl.: http://lilsparoom.com |
Reikia
sutarkuoti šviežią moliūgą be žievės. Kaukei reikia 3 šaukštus sutarkuotos
masės sumaišyti su 2 šaukštais krakmolo. Užtepti ant odos ir palaikyti 15-20 min.
Nuplauti šiltu vandeniu.
Tokią
kaukę ant veido galima dėti kartą ar du per savaitę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą